Marianne Vos komt over de finish in de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Vos twijfelde, maar blijkt bijna weer de oude

Marianne Vos is terug in koers. Na een rampzalig 2015 deed de 28-jarige renster gisteren voor het eerst weer mee op het hoogste niveau: de Waalse Pijl, haar eerste WorldTour-wedstrijd. "Hier doe je het voor. Dit is het hoogste podium waar je kunt staan."

De zege ging naar ploeggenote Anna van der Breggen, maar met de negende plaats was Vos meer dan tevreden. Want twijfel was er de ochtend van haar rentree nog wel.

"Ja, natuurlijk. Ik heb nog nergens een bevestiging gehad dat dit mogelijk was. Dan is het heel mooi om hier echt in de finale te kunnen meespelen en van waarde te kunnen zijn voor de ploeg", aldus de renster van Rabobank-Liv.

Volle bak

Typerend was de wijze waarop Vos de Muur van Hoei opreed. Ze zwom tussen de kopgroep en het peloton en werd vlak voor de laatste beklimming opgeslokt. Toch ging Vos vervolgens volle bak naar boven. "Naar boven moet je toch, dus dan maar zo snel mogelijk."

Vos: mooi om in de finale nog mee te kunnen spelen

Vorig seizoen was Vos geen schim van de dominante renster die ze de jaren daarvoor was. De laatste keer dat ze in een wedstrijd op het hoogste niveau juichend over de finish kwam, was in augustus 2014. Daarna volgde een periode vol blessures, overtraindheid en een maandenlange rustperiode.

Maar nu lijkt Vos bijna weer de oude. Dat komt goed uit, want eind mei maakt bondscoach Johan Lammerts bekend wie hij meeneemt naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Een maandje terug werd ik op de klimmetjes nog echt zoek gereden. Dat is nu niet het geval en dat is heel prettig", aldus de regerend olympisch kampioene.

"Het moet nog net iets beter, maar ik ben er in ieder geval niet ver vanaf. Of ik echt bijna terug ben? Dat ligt wel in de lijn van de hoop en het is fijn dat het in de koers is bevestigd."

Marianne Vos moet even bijkomen na de finish van de Waalse Pijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl