AFP

Najim Laachraoui, een van de twee terroristen die op 22 maart zich opbliezen op vliegveld Zaventem, zou vijf jaar lang op dat vliegveld gewerkt hebben. Volgens de Belgische televisiezender VTM zat hij bij een bedrijf dat actief was op het vliegveld. 

Het is niet duidelijk wat voor een bedrijf dat was. Om op het vliegveld te mogen werken is een speciale badge nodig, die alleen te krijgen is na een veiligheidscheck. Op die manier moet Laachraoui alle toegangswegen en de beveiliging in en rond het gebouw gekend hebben. Laachraoui zou tot eind 2012 op het vliegveld hebben gewerkt. Het is niet duidelijk of hij toen al onder invloed stond van Islamitische Staat.

VTM schreef dat de politie op Zaventem vlak voor de aanslagen een verborgen gebedsruimte had ontdekt. De federale politie bevestigt het bestaan van de gebedsruimte, maar zegt dat er geen sprake van is dat daar geradicaliseerd personeel samenkwam. Ook blijkt de gebedsruimte - een kleedkamer - niet geheim geweest te zijn. De ruimte is nog steeds beschikbaar voor gebed, maar er is wel een bewakingscamera geplaatst en de ruimte is dicht tussen zeven uur 's avonds en acht uur 's ochtends.   

STER reclame