NOS Sport

Zeilster Bouwmeester blijft tweede op WK

Bouwmeester baalt: ik had het kunnen afmaken

Marit Bouwmeester maakt op het WK in de Laser Radial-klasse nog kans op de titel. De Friezin staat in het Mexicaanse Nuevo Vallarta met nog twee races te gaan tweede in het klassement.

Bouwmeester werd in de eerste negen races twee keer zeventiende, maar behaalde verder alleen maar topdrie-noteringen. De Friezin had na de tiende race - als de twee slechtste resultaten geschrapt worden - de leiding in het klassement kunnen overnemen met twee goede uitslagen.

Dat lukte haar niet. Ze werd nog wel zesde in de tiende race, maar de zeventiende plek in de elfde race betekent dat ze op 34 punten uitkomt, terwijl de Amerikaanse klassementsleidster Paige Railey op 31 punten staat. Ook de Britse Alison Young, derde met 36 punten, doet nog mee om de titel.

"Ik stond na de tiende race virtueel negen punten voor en had het kunnen afmaken", zei een balende Bouwmeester na afloop. Ze verspeelde die marge met een slechte start in de elfde race. "Ik maak het mezelf weer lastig. Ik zal er morgen (woensdagavond Nederlandse tijd, red.) voor moeten strijden."

De Nederlandse talenten Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk 14de en 21ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl