De capaciteit wordt verlaagd met ruim 4000 stoeltjes
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

'Proefzitten' voor nieuwe zitplaats in stadion Vitesse

Seizoenkaarthouders van Vitesse die op zoek moeten naar een nieuw stoeltje, konden vanavond 'proefzitten' in het stadion in Arnhem. Vorige week maakte de club bekend de capaciteit van Gelredome met ruim 4000 zitplaatsen te verlagen.

Sommige supporters moeten door die inkrimping noodgedwongen op zoek naar een nieuwe plek in het stadion. Voor een stoel op de Oost-tribune moeten fans meestal dieper in de buidel tasten, terwijl de prijs voor een seizoenskaart voor de West-tribune een stuk lager uitvalt. En daar is niet iedereen even blij mee, bleek vanavond.

"Ik vind een toename van 45 procent veel te gortig", zegt een Vitesse-fan tegen Omroep Gelderland. "Ik voel me geen supporter meer, maar toeschouwer. Ik denk dat ik volgend seizoen maar een jaartje Vitesse-loos ben." Veel supporters die volgend seizoen goedkoper uit zijn verlengden hun seizoenkaart direct met vijf jaar.

Maatje te groot

"Gelredome is gewoon een maatje te groot voor Vitesse", liet algemeen directeur Joost de Wit weten. "Uit de cijfers van de laatste zes seizoenen blijkt dat we op 17.000 tot 19.000 bezoekers per wedstrijd kunnen rekenen." Vitesse heeft nu plek voor 25.500 toeschouwers. Dat aantal gaat terug naar 21.482.

De Arnhemse club biedt de komende tijd nog twee momenten aan om een nieuwe plek uit te zoeken.

De aanpassingen aan de West-tribune van Gelredome. Supporters met een seizoenkaart in de gemarkeerde vakken, moeten op zoek naar een nieuwe plek.

Advertentie via Ster.nl