Reddingswerkers zoeken in de resten van een ingestort huis in Pedernales
NOS Nieuws

Nog 1700 vermisten na zware aardbeving in Ecuador

In Ecuador worden nog zo'n 1700 mensen vermist na de zware aardbeving van afgelopen weekend. Het dodental is gestegen naar 480, zei de onderminister van Binnenlandse Zaken Diego Fuentes in Quito. Onder de doden zijn zeker negen buitenlanders.

Het dodental van de zware beving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter loopt sinds de nacht van zaterdag op zondag gestaag op. Reddingswerkers zijn bezig met een race tegen de klok om overlevenden onder het puin vandaan te halen. Vanochtend werden nog vier mensen levend onder het puin gevonden.

Reddingswerkers hebben een slachtoffer onder het puin vandaan gehaald in Pedernales

In Ecuador zijn reddingsteams uit zo'n dertien landen actief. Onder meer Mexico, Colombia, Venezuela en Zwitserland hebben specialisten gestuurd.

De reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door een gebrek aan elektriciteit in het gebied. Daardoor moeten luidruchtige generatoren worden gebruikt, wat het weer moeilijker maakt om mensen onder het puin te horen. Duizenden mensen zijn dakloos.

Kosten wederopbouw

De kosten voor de wederopbouw worden geschat op zo'n 3 miljard dollar, zei president Correa. Dat komt neer op drie procent van het bruto binnenlands product van het Zuid-Amerikaanse land.

Het IMF heeft eerder voorspeld dat de economie van Ecuador dit jaar met 4,5 procent krimpt. Dat komt vooral door de lage olieprijs. De inkomsten van de regering komen voor ruim een derde uit de inkomsten van olieverkoop.

Een man redt zijn hanen uit zijn verwoeste huis in Jama

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl