AFP
NOS Nieuws

'Zeker 40 burgers gedood door luchtaanvallen Syrië'

Bij luchtaanvallen in het noordwesten van Syrië, op Maarat al-Numan en Kafranbel in de provincie Idlib zijn volgens rebellen zeker 44 burgers om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat in Groot-Brittannië zit, zegt dat onder de doden ook kinderen waren. Het Observatorium verwacht dat het dodental nog op zal lopen.

Het onderhandelingscomité van de oppositie (HNC) zegt dat de rebellen vanwege de luchtaanvallen van vandaag voorlopig bij hun besluit blijven om hun deelname aan de vredesbesprekingen over Syrië op te schorten. De voornaamste oppositie-coalitie noemt de bombardementen op twee steden die in handen zijn van de oppositie een "gevaarlijke escalatie".

Volgens het HNC vielen de bommen in Maarat al-Numan op de markt en hadden ze behalve doden ook enorme schade tot gevolg. Het hoofd van de coalitie, die door de VS en Saudi-Arabië wordt gesteund, Riad Hijab, riep de VN-vredesraad op om krachtig op te treden tegen de overtreders van het bestand dat eind februari van kracht werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl