Vuurwerk tijdens de slotceremonie van de Europese Spelen van 2015 in Bakoe
NOS Sport

Ook Rusland heeft geen trek in Europese Spelen

Nog altijd staat geen enkel land te springen om de organisatie van de Europese Spelen 2019 op zich te nemen. Rusland is na het wegvallen van Nederland de gedroomde kandidaat voor het Europees Olympisch Comité (EOC), maar het land voelt er weinig voor.

De Russische sportminister Vitali Moetko zei maandag tijdens een bijeenkomst dat er nooit een officiële aanmelding is ingediend voor het sportevenement dat vorig jaar in Bakoe, Azerbeidzjan, voor het eerst werd gehouden.

Veel internationale toernooien

Moetko voegt eraan toe dat Rusland tot en met 2020 al genoeg mondiale toernooien voor zijn rekening neemt, zoals bijvoorbeeld het EK judo en het WK ijshockey dit jaar en het WK voetbal in 2018.

Het Europees Olympisch Comité houdt desondanks hoop dat Rusland toehapt, maar geeft toe ook andere landen te benaderen voor de organisatie van de Europese Spelen.

Onvoldoende draagvlak

Nederland gaf vorig jaar de organisatie terug aan het EOC, omdat er onvoldoende financieel draagvlak was voor de kosten van het toernooi. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag waren destijds de kandidaatsteden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl