NOS Voetbal

KNVB-directeur Van Oostveen: Nederland in 2026 terug aan de top

KNVB presenteert ambitieuze toekomstplannen

Over tien jaar moet het Nederlandse voetbal terug aan de top zijn, stelt KNVB-directeur Bert van Oostveen. "We hebben een stip op de horizon gezet richting 2026", zegt de directeur van de voetbalbond vandaag voor de camera van de NOS.

In Zeist zijn de algemeen- en technisch directeuren van alle Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) bijeen onder leiding van Van Oostveen. Er wordt gesproken over het plan van aanpak dat anderhalf jaar geleden is opgezet tijdens een groot congres, de zogenaamde 'Hollandse School 2.0'.

Daaruit kwamen speerpunten naar voren en die zijn inmiddels uitgewerkt door een aantal vakmensen, onder wie kopstukken als Ruud Gullit, Co Adriaanse, Henk ten Cate en Willem van Hanegem. De meeste zorg ging uit naar de mentaliteit en de weerstand, waaraan het volgens analyses bij de Nederlandse voetballers nogal eens schort.

'Nederland in 2026 terug aan de top'

Van Oostveen: "We willen met het Nederlandse voetbal terug naar waar we horen en dat is in de top. We zien dat het internationale voetbal verandert: het is sneller en compacter. Daar moet je in mee. Als je daar met je eigen cultuur in mee kan gaan, is dat heel mooi. Maar het valt of staat met winnen. Om weer aan de top te komen, is tijd nodig."

Volgens de directeur betaald voetbal moet Nederland zichzelf opnieuw uitvinden. "We hebben veel met mensen uit het buitenland gesproken, onder wie Arsène Wenger. Hij zei dat we het jaren echt heel goed hebben gedaan, maar de laatste tijd wel een beetje hebben liggen slapen en daardoor nu achterlopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl