NOS Nieuws

Rechter noemt Idols-auditie 'ronduit slecht'

De rechter heeft een kandidaat die een uitzending van Idols wilde tegenhouden in het ongelijk gesteld. Volgens de man heeft het programma expres slechte fragmenten van hem uitgezonden in de uitzending van 23 maart. In een kort geding probeerde hij de uitzending tegen te houden, is te lezen in het vonnis dat vandaag is gepubliceerd.

De Idols-kandidaat, Mostafa, zong tijdens zijn auditie I want it that way van The Backstreet Boys. Dat de jury keihard oordeelde over zijn zangkwaliteiten is te zien in de uitzending die 23 maart is uitgezonden. Hij is bang dat de uitzending zijn carrière als singer-songwriter beschadigt.

Na zijn auditie schreef hij aan de producent van Idols, Blue Circle, dat hij wilde dat de opnamen zouden worden verwijderd. Hij dreigde anders 100.000 euro te eisen. De producent liet weten daar niet op in te gaan. Dat resulteerde in het kort geding afgelopen maand.

Toestemming

Volgens de rechter heeft Mostafa door de ondertekening van een overeenkomst met Blue Circle onvoorwaardelijke toestemming verleend om het beeldmateriaal uit te zenden. Hij is door de programmamakers ook niet onder druk gezet om dat document te ondertekenen. In het vonnis staat dat het lijkt alsof de kandidaat er juist alles aan heeft gedaan om in de publiciteit te komen.

Dat de jury hard oordeelde over de zangkwaliteiten van de man was niet onterecht. De rechter schrijft dat uit de beelden blijkt dat de auditie "ronduit slecht" was. Dat de jury eerst dacht dat het om een grap ging is "gelet op de prestaties" begrijpelijk, aldus de rechter.

De man moet van de rechter de proceskosten betalen. Dat komt in totaal uit op een bedrag van ongeveer 1600 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl