Een migrant doet de was in het geïmproviseerde kamp in Piraeus EPA

De Griekse politie is druk bezig met de ontruiming van het provisorische vluchtelingenkamp in de haven van Piraeus. Volgens Griekse media is het de bedoeling dat de evacuatie eind deze week is afgerond. Vandaag worden 500 mensen met bussen vervoerd naar een officieel opvangkamp in de buurt.

Volgens officiële overheidscijfers bevonden zich vanochtend nog 3700 bootmigranten in het geïmproviseerde kamp in de havenstad bij Athene. De omstandigheden zijn erbarmelijk: zo is de hygiëne er ver te zoeken.

De ontruiming is vorige week al begonnen, maar het tempo wordt nu opgevoerd. Griekenland wil het kamp ontruimd hebben voordat het toeristenseizoen begint. Veel toeristen gaan vanuit de haven van Piraeus naar de Griekse eilanden.

De Griekse autoriteiten ontruimen het kamp stap voor stap en zonder geweld. De hoop is dat de migranten, die van tevoren met folders zijn ingelicht, uit eigen gelegenheid vertrekken. 

Idomeni

Ook in Idomeni, bij de Grieks-Macedonische grens, is de politie in actie gekomen. Daar hebben agenten migranten verwijderd van een spoorlijn die al een maand werd geblokkeerd. 

De migranten probeerden met de blokkade af te dwingen dat Macedonië de grens weer opent. De ontruiming verloopt volgens Griekse media zonder geweld.

STER reclame