Brandley Kuwas zet Excelsior op voorsprong tegen sc Heerenveen

Excelsior komt punt boven Willem II

Excelsior heeft in de strijd tegen de nacompetitie een puntje gesprokkeld in het thuisduel met sc Heerenveen: 1-1. Bij rust vermeldde het scorebord al 1-1 dankzij twee goals die een beetje kleur gaven aan een fletse eerste helft.

Met een flinke uithaal maakte Brandley Kuwas in de 37ste minuut de 1-0 en na een flitsende actie in het zestienmetergebied was het Sam Larsson die vier minuten later de gelijkmaker binnen schoot.

Sam Larsson scoort voor sc Heerenveen

Beide ploegen gingen na rust op zoek naar een voorsprong, wat gepaard ging met veel inzet maar weinig precisie. Kansen waren dan ook schaars. Op een schot van Stanley Elbers redde Erwin Mulder en Excelsior-doelman Tom Muyters deed dat bij een schot van Larsson. Heerenveen-verdediger Jerry St. Juste kwam in de tweede helft verkeerd neer en haakte geblesseerd af.

Door het gelijkspel kwam Excelsior boven de nacompetitiestreep terecht. De ploeg van coach Alfons Groenendijk passeerde Willem II, dat nu zestiende staat. Het verschil tussen beide teams is een punt.