Leonardo Ulloa

Leicester pakt in blessuretijd punt tegen West Ham

Leicester City heeft in de strijd om de Engelse titel twee punten laten liggen tegen West Ham United, maar het had erger kunnen aflopen. De wedstrijd eindigde na een zinderend slot in 2-2. Spits Jamie Vardy vervulde een positieve en een negatieve hoofdrol.

Er leek lang niets aan de hand voor de koploper, die na een snelle counter via Vardy op 1-0 kwam. Na rust bracht de spits Leicester echter ook in de problemen. In een sprint richting het doel ging hij gemakkelijk liggen in het strafschopgebied en arbiter Jon Moss gaf de 29-jarige topscorer zijn tweede gele kaart voor een schwalbe.

Hectische slotfase

West Ham kwam zes minuten voor tijd op 1-1, toen Andy Carroll een makkelijk gegeven strafschop (na licht vasthouden van Wes Morgan) verzilverde. Aaron Cresswell schoot West Ham vlak daarna fraai naar 1-2. Ver in blessuretijd kreeg ook Leicester een penalty cadeau (na een duw van Carroll tegen Jeffrey Schlupp). Invaller Leonardo Ulloa pakte het presentje dankbaar uit.

Met vier wedstrijden te gaan heeft Leicester acht punten meer dan nummer twee Tottenham Hotspur, dat maandag dichterbij kan komen bij een zege bij Stoke City.

Yannick Bolasie viert de gelijkmaker

Arsenal verliest derde plaats

In de strijd om de derde plaats in de Engelse competitie zijn Arsenal en Manchester City zondag op gelijke hoogte gekomen. Arsenal ging de 33stee speelronde in met met twee punten voorsprong op City, maar speelde zondag gelijk in de Londense derby tegen Crystal Palace (1-1). City staat nu op doelsaldo derde.

De ploeg van trainer Arsène Wenger domineerde het duel voor eigen publiek. Alexis Sánchez bracht de thuisploeg kort voor het rustsignaal op voorsprong. Arsenal slaagde er verder niet in om het overwicht te belonen met meer doelpunten en in de slotfase sloegen de bezoekers toe. Yannick Bolasie schoot van afstand raak in de korte hoek.