Mike Havenaar is scoorde vandaag opnieuw en staat al op 15 goals dit seizoen

Havenaar helpt ADO aan zege bij Willem II

ADO Den Haag heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Willem II: 0-2. Uitgerekend Mike Havenaar opende in Tilburg de score namens de hofstedelingen. Het Haagse team speelde op zijn verzoek met een zwarte rouwband ter ere van de slachtoffers van de aardbeving in Japan.

De goal van de Japanner was het hoogtepunt van de eerste helft, een helft waarin verder weinig te genieten viel. Zeker niet voor de Tilburgse aanhang.

Ruben Schaken stuurde een verdediger het bos in, zette voor en Havenaar kopte mooi raak. De thuisploeg stelde daar bar weinig tegenover en oogde achterin voortdurend kwetsbaar.

Mike Havenaar (l) is Funso Ojo te slim af

Na rust voerde Willem II de druk op en kwamen er kansen. Grote kansen. Drie keer had Erik Falkenburg de 1-1 op hoofd of voet. Plots werd het echter 0-2, toen Frank van der Struijk in eigen doel kopte. Weer kreeg Willem II kansen, maar de kopballen van Adam Nemec en Jordens Peters leverden niks op.

Door de nederlaag blijft nacompetitie nog altijd dichtbij voor Willem II, dat evenveel punten heeft als Excelsior en enkel Cambuur en De Graafschap achter zich laat.

Het is de zesde keer op rij dat Willem II verloor. Sinds september 2010 had Willem II niet zo vaak achter elkaar verliezen geleden in de eredivisie.