Sander van de Streek (l) in duel met Janio Bikel van NEC

NEC zevende na thuiszege op Cambuur

NEC heeft thuis met 2-1 gewonnen van Cambuur en is dankzij de zege PEC Zwolle en Vitesse gepasseerd op de ranglijst. De Nijmegenaren staan nu zevende.

NEC, nog volop verwikkeld in de strijd om de play-offs voor een Europees ticket, had voor rust een licht veldoverwicht, al betaalde zich dat niet uit in grote kansen. Topscorer Christian Santos, na drie duels schorsing weer present, kopte in de openingsfase over. En bij een klutsbal in het strafschopgebied kwam hij net te laat om binnen te tikken.

Hekkensluiter Cambuur was voor rust gevaarlijk met een kopbal van Sander van de Streek (net over) en een schot van Jergé Hoefdraad (net naast).

NEC stelt orde op zaken

Goed doorzetten van Anthony Limbombe op links leidde tot de verdiende voorsprong van NEC, een kleine tien minuten na rust. Bij het gevecht om de bal na dienst voorzet kreeg Navarone Foor de bal op een presenteerblaadje en hij schoot binnen via Santos.

Cambuur moest komen en probeerde met een aanvallende wissel druk te zetten. Dat pakte averechts uit, want NEC kreeg daardoor de ruimte en meer kansen. Santos miste zijn kans door na een voorzet van Foor recht op doelman Leonard Nienhuis te koppen. Invaller Mihai Roman trof kort daarna wel doel met een schot in de verre hoek.

Even werd het nog spannend toen Hoefdraad defensief geklungel afstrafte en Cambuur vervolgens geestdriftig op zoek ging naar een punt. Rai Vloet was zowaar dicht bij de 2-2 met een kopbal via de grond, maar doelman Brad Jones maakte de inzet onschadelijk.