NOS Sport

TOP pakt korfbaltitel in thriller tegen PKC

TOP kampioen Korfbal League na thriller

De korfballers van TOP hebben voor de derde keer de nationale zaaltitel in de wacht gesleept. In de finale (niet in de Rotterdamse Ahoy, maar in de Amsterdamse Ziggo Dome) werd PKC met 24-22 geklopt.

Het was al het derde jaar op rij dat TOP en PKC in de eindstrijd stonden. De Sassenheimers wonnen in 2014 (21-20) en de Papendrechters in 2015 (22-21).

PKC, dat dit seizoen niet had verloren, was voor rust heer en meester. Vooral de reboundcijfers waren veel beter en via 7-2 en 11-8 leidde de ploeg halverwege met 17-13.

In de tweede helft, waarin de treffers maar moeizaam vielen, sloop TOP via 17-16 naar 18-18. De 23-22 met nog één minuut te gaan bleek beslissend.

Boode: stelen voelt lekker

TOP-speler Friso Boode was in extase na het duel. "Het was een hele bizarre pot. Ik vond PKC in de eerste helft beter. En in de tweede helft was het knokken voor wat je waard bent. Op een gegeven moment valt dan die gelijkmaker en is alles weer mogelijk."

"Het was gewoon een kwestie van knokken, knokken, knokken. Veel mensen zullen zeggen dat je de wedstrijd steelt, maar dan voelt stelen heel lekker vanavond. We waren misschien wel niet de best korfballende ploeg dit jaar, maar wel qua knokken de beste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl