Geen spoedoperaties door computerstoring in Amphia Ziekenhuis

Het Amphia Ziekenhuis in Breda Amphia Ziekenhuis

De vestigingen van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout hadden gisteravond een paar uur problemen met het computernetwerk. Daardoor konden artsen niet bij het elektronisch patiëntendossier (EPD), schrijft Omroep Brabant. In die dossiers wordt de medische informatie van patiënten bijgehouden. 

De storing begon rond 20.30 uur en duurde zo'n twee uur. Spoedpatiënten zijn in die tijd uit voorzorg doorverwezen naar het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg.

Geen röntgenfoto's

"Door zo'n storing kunnen we op de operatiekamer ook geen röntgenfoto's opvragen", zegt Judith Jansen van het Amphia Ziekenhuis. "Daardoor kan de veiligheid van patiënten in gevaar komen."

Een aantal al geplande operaties werden vanwege de storing uitgesteld. 

Oorzaak

Het computernetwerk van het Amphia Ziekenhuis wordt beheerd door een externe partij. Die onderzoekt nu wat de oorzaak van de storing is. 

In januari werd het ziekenhuis ook al eens getroffen door een netwerkstoring. Toen hielden de problemen zeven uur aan. Alle geplande operaties en afspraken moesten worden afgezegd. Of de storingen iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk.

Dit is een artikel van

STER Reclame