1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Imago Stock & People GmbH / Hollandse Hoogte
NOS Nieuws

Duitse komiek Böhmermann staakt tv-optredens

De Duitse komiek Jan Böhmermann heeft besloten tijdelijk te stoppen met tv-optredens. Hij schrijft in een bericht op Facebook dat hij zich terugtrekt "zodat de maatschappij en internet zich weer op belangrijke dingen kunnen concentreren, zoals de vluchtelingencrisis, kattenvideo's en het liefdesleven van Sophia Thomalla".

Hij reageert hiermee voor het eerst op de ophef die ontstond nadat hij eind maart een gedicht over de Turkse president Erdogan had voorgedragen op tv. De komiek zei toen in een satirisch ZDF-programma onder meer dat Erdogan seks met schapen had.

Steun ZDF

Hij waarschuwde toen dat hij voor zijn opmerkingen over Erdogan vervolgd zou kunnen worden. Mogelijk gebeurt dat ook. De Duitse regering maakte gisteren de weg vrij voor een onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) naar de beledigingen. Daar had de Turkse regering om gevraagd.

De Duitse omroep ZDF heeft laten weten dat Böhmermann alle juridische steun krijgt die hij nodig heeft, mocht het OM een strafzaak tegen hem beginnen. "We zullen hem bijstaan tot aan de hoogste rechter", zei directeur Thomas Bellut tegen Der Spiegel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl