Li Jie heeft zich bij het olympisch kwalificatietoernooi in Halmstad geplaatst voor de Olympische Spelen
NOS Sport

Tafeltennisster Li Jie plaatst zich voor Spelen

Li Jie heeft zich geplaatst voor het individuele toernooi op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De 32-jarige Nederlandse won op het olympisch kwalificatietoernooi in het Zweedse Halmstad een van de herkansingsfinales. In een ware thriller rekende ze af met thuisspeelster Matilda Ekholm: 5-11, 11-5, 11-13, 11-5, 11-8, 4-11, 15-13.

De speelsters waren zeer aan elkaar gewaagd en maakten er een buitengewoon spannende zevende en beslissende game van. Nadat Ekholm al twee wedstrijdpunten had verspild sloeg Li juist op haar tweede matchpoint toe.

Eerder op de dag had Jie ook al in zeven games gewonnen van de Servische Silvija Erdelji (9-11, 7-11, 11-9, 11-3, 11-13, 11-2, 11-4).

Olympische Spelen

Li Jie krijgt in Rio gezelschap van Li Jiao, die zich in juni al verzekerde van een olympisch startbewijs door de Europese Spelen op haar naam te schrijven. In die finale was Li Jiao overigens te sterk voor Li Jie.

De kans is groot dat Nederland op basis van de mondiale ranking ook een team mag uitzenden naar Rio. In dat geval voegt Britt Eerland, die bij het OKT voortijdig sneuvelde in de verliezersronde, zich bij Li Jie en Li Jiao. De internationale bond ITTF maakt volgende maand de uitverkoren landen bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl