Karin Alberts / NOS

Het grijze asfalt van het Rotterdamse Kleinpolderplein voelt vandaag heel even aan als een park. Het knooppunt is gesloten omdat er aan de weg wordt gewerkt en de Rotterdammers zien hun kans schoon.  

Vanochtend rond een uur of zes stonden de eerste mensen al op de fly-over voor een yogasessie. Tweehonderd man met matjes onder de arm, vertelt verslaggever Karin Alberts in het NOS Radio 1 Journaal. "De koffie komt van het nabijgelegen benzinestation."

Stoepkrijten op de snelweg

Hij stond in de vroege ochtend op blote voeten op een yogamatje omdat een leeg Kleinpolderplein "een unieke situatie" is, vertelt een deelnemer aan Alberts. "Ik twijfelde vanochtend nog even, maar zoiets maak je natuurlijk maar een keer mee."

Behalve yogaliefhebbers stonden er vanochtend ook veel fotografen op het asfalt, voor een foto van de skyline van Rotterdam. "Die zie je normaal alleen vanuit de auto, je verbijtend over de file", aldus Albers. "Nu is het lekker ontspannen en het zonnetje begint ook nog eens te schijnen."  

Na de yoga werd er ontbeten - croissantjes en bekertjes sinaasappelsap - en zijn de kinderen van de stad uitgenodigd om te komen stoepkrijten en rolschaatsen. Later op de dag is er muziek van Douwe Bob en Spinvis. "We wilden echt een parksfeer creëren", zegt initiatiefnemer Arie Lengkeek. "En wat doe je in het park? Beetje rondhangen met vrienden en muziek luisteren." 

Het feestje is een eenmalig evenement: alleen dit weekend is het knooppunt dicht omdat er wordt gewerkt aan de A13 tussen Kleinpolderplein en Delft-Zuid.

STER reclame