Liverpoolfans bij de herdenkplek buiten het stadion
NOS Nieuws

Hillsborough-drama voor het laatst herdacht in Liverpool

De Britse voetbalclub Liverpool heeft gisteren voor het laatst het Hillsborough-drama herdacht bij het Anfield-stadion. Op 15 april 1989 kwamen 96 Liverpool-fans door verdrukking om het leven in het overvolle Sheffield-stadion. Liverpool speelde toen tegen Nottingham Forest in de halve finale van de FA Cup.

De nabestaanden van de slachtoffers hadden eerder dit jaar besloten dat de herdenking dit jaar voor het laatst zou worden gehouden. Op de ceremonie kwamen 25.000 mensen af, onder wie clubprominenten, leden van het huidige elftal en coach Jürgen Klopp.

Stilte

De namen van alle slachtoffers werden voorgelezen terwijl er voor elke dode een licht werd ontstoken in het stadion. Om precies 15.06 uur, het moment waarop de wedstrijd in 1989 werd afgebroken, werd een minuut stilte gehouden.

Ook het publiek in de straten van Liverpool deed daaraan mee en het openbaar vervoer stond op dat moment even stil. De minuut eindigde met het 96 keer luiden van de klok van de plaatselijke kathedraal.

Tijdens de herdenking las de spits van aartsrivaal Everton, Graeme Sharp, een stuk uit de Bijbel, evenals Kenny Daglish, destijds de coach van de club. De ceremonie eindigde met het clublied van Liverpool, You'll never walk alone.

Terugblik op de Hillsborough-ramp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl