Feest bij De Graafschap na de 1-1 tegen FC Twente

De Graafschap pakt op valreep kostbaar punt

De Graafschap heeft op de valreep een punt gepakt tegen FC Twente. In de slotfase werd op De Vijverberg de 1-1 gemaakt. Toch zullen de Doetinchemmers de slotfase van de competitie nog steeds met angst en beven tegemoet zien, zeker gezien de resterende tegenstanders (FC Utrecht en AZ uit, Ajax thuis).

In de beginfase was De Graafschap dicht bij succes via Vincent Vermeij, die met een schuiver de paal raakte. In het vervolg van de gelijk opgaande eerste helft was de aanvaller nog eens kansrijk toen hij na een rush stuitte op doelman Nick Marsman.

Fraaie treffer Cabral

Twente kwam na ruim een half uur op voorsprong dankzij Jerson Cabral, die vanaf rechts naar binnen draaide en met een fraai schot de verre hoek vond. Youssef el Jebli had even later de 1-1 kunnen maken toen hij samen met Vermeij voor Marsman opdook, maar oog in oog met de doelman schoof hij de bal naast.

Jerson Cabral heeft Twente op voorsprong gezet
    Jeroen Tesselaar (r) heeft de rode kaart gekregen van scheidsrechter Peter Janson

Na de rust toog De Graafschap met de gebruikelijke onverzettelijkheid ten aanval en dat leverde kansen op voor onder anderen Vermeij en invaller Bryan Smeets, die met een schot met een verraderlijke stuit Marsman op de proef stelde.

Invaller Parzyszek redt punt

De wedstrijd werd vervolgens steeds grimmiger. Na een uur voetbal werd De Graafschap een tiental toen Jeroen Tesselaar rood kreeg wegens een onbesuisde tackle op Hakim Ziyech, maar ook daarna versaagden de Doetinchemmers niet.

Trainer Jan Vreman durfde het zelfs aan om ondanks de ondertalsituatie een middenvelder (Mark Diemers) plaats te laten maken voor een extra aanvaller (Piotr Parzyszek) en dat bleek een gelukkige ingreep. In de slotfase scoorde de Pool met een schot nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten was beland.