AFP
NOS Sport

Nederlandse Fed Cup-ploeg in ontspannen modus

Niets te verliezen, de underdog en genieten. Deze termen vielen de laatste twee jaar dikwijls zodra het Nederlandse Fed Cup-team zich opmaakte voor een ontmoeting. Wat kan het team van 'wonderdokter' Paul Haarhuis in de halve finale tegen Frankrijk?

"Als je ons twee jaar geleden had verteld dat we hier zouden staan, dan had niemand dat geloofd. Dus ik denk dat we hier gewoon heel erg van moeten genieten", zei Richèl Hogenkamp in aanloop naar de ontmoeting in het pittoreske Trélazé, waar een indoorgravelbaan is aangelegd.

Ook Oranjekopvrouw Kiki Bertens, die in het enkelspel 13 van 14 duels won in de Fed Cup, leeft net als Hogenkamp ontspannen toe naar de ontmoeting. "Voor ons voelt het niet alsof we in een halve finale staan. Het is gewoon weer een Fed Cup-week. Ik denk dat we de druk niet heel erg voelen."

  • Fed Cup-ploeg telt af naar halve finale tegen Frankrijk
  • Haarhuis kruipt andermaal in underdogrol
  • Bertens blikt vooruit op Fed Cup-duel met Frankrijk
  • Herstelde Hogenkamp klaar voor halve finale Fed Cup
  • Ook Fed Cup-team kende overleden Koen Everink

Captain Haarhuis moest naast Bertens kiezen uit Hogenkamp of gravelspecialiste Arantxa Rus voor het tweede enkelspel. "Richèl is de laatste jaren wat vaker op dit niveau actief geweest", verklaarde de Brabander zijn keuze.

De ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland, dat acht Fed Cup-duels op rij won, start zaterdag vanaf 14.00 uur met de wedstrijd tussen Caroline Garcia en Bertens.

Samenvattingen en interviews

Beelden en reacties van eerste dag van de Fed Cup-interland zijn zaterdag vanaf 16.45 uur in ruime samenvatting te zien in een extra uitzending en vanaf 23.25 uur in de reguliere Studio Sport-uitzending.

Loting halve finale Fed Cup - zaterdag vanaf 14.00 uur

FrankrijkNederland
Caroline GarciaKiki Bertens
Kristina MladenovicRichèl Hogenkamp
Zondag, vanaf 13.00 uur
Kristina MladenovicKiki Bertens
Caroline GarciaRichèl Hogenkamp
Alizé Cornet/Pauline ParmentierCindy Burger/Aranxta Rus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl