Nabestaanden legden na het ongeluk bloemen
NOS Nieuws

'Leed door Mario D. is met geen enkele straf goed te maken'

Slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen reageren uiteenlopend op de straf voor Mario D. De rechtbank in Almelo bepaalde vanochtend dat de bestuurder van de truck vijftien maanden de cel in moet.

De reacties zijn wisselend, zegt letselschade-expert Yme Drost, die de slachtoffers bijstaat. "Maar de meesten zeggen dat er geen straf is die het leed kan compenseren."

Klaplong

Bij het ongeluk op 28 september 2014 vielen drie doden en raakten 28 mensen gewond. Michel Weustink was die zondagmiddag toeschouwer en zag de truck het publiek inrijden. "Hij kwam recht op mij af. Ik ben op het laatste moment weggedoken. Mijn rug is op twee plaatsen gebroken en ik heb een klaplong opgelopen."

Weustink is nog steeds aan het revalideren en heeft nog altijd lichamelijk en geestelijk hinder van de gevolgen van het ongeluk. Hij vindt de gevangenisstraf van vijftien maanden veel te kort. De rechter bepaalde ook dat D. vijf jaar lang geen monstertruck mag besturen, maar Weustink vindt dat hij nooit meer met zo'n voertuig mag rijden. "In mijn ogen is hij een gevaar."

Slachtoffer over de straf: hij moet hier levenslang mee leven

Ook Hans Joachim Klenner en zijn vrouw Irmgard raakten gewond. Klenner heeft wel vrede met de straf voor D. De Duitser denkt dat de chauffeur hiermee wel genoeg is gestraft. "Hij heeft drie mensen doodgereden en er zijn veel gewonden gevallen. Dat is op zich al een hele zware straf voor zijn geweten."

Zijn vrouw voegt eraan toe: "Ik ben blij dat het nu afgesloten is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl