De 51ste Amstel Gold Race is live te zien bij de NOS ANP

Een mooie quizvraag om mee te beginnen: er staan aanstaande zondag een heleboel oud-winnaars van de Amstel Gold Race aan de start van de 51e editie. Zeven, om precies te zien. Welk zevental zoeken we?

Voor we alle namen aan je verklappen, eerst een paar andere handige wetenswaardigheden.

Studio Sport begint zondag om 13.30 uur met een uitgebreide voorbeschouwing op de grootste wielerklassieker van Nederland. De presentatie is in handen van Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Zij worden bijgestaan door analytici Danny Nelissen en Thijs Zonneveld.

Zondag bij de NOS: Amstel Gold Race

Er zijn reportages te zien met onder anderen Maarten Tjallingii, hij rijdt dit jaar alle grote klassiekers en zal eind juni zijn wielercarrière beëindigen. En hoe staat het met de benen van de mannen die we dit seizoen nog niet veel in beeld hebben gezien? Robert Gesink en Bauke Mollema.

Ook is er een gesprek met de winnaar van twaalf jaar geleden, die ook nu weer, op 44-jarige leeftijd, van de partij is. De naam van de winnaar in 2004 verklappen we omwille van de quizvraag pas onderaan dit artikel. 

Het parcours van de Amstel Gold Race NOS / Sydyh Flemm

Radio en internet

Op de radio zitten Gio Lippens, Sebastiaan Timmermans en Steven Dalebout voor je klaar vanaf 14.00 uur.  Zij houden je in Langs de Lijn op de hoogte van alle verrichtingen van de bijna 200 renners. 

Voor de echte die-hards is er op NOS.nl vanaf 10.00 uur een live-blog. Daarnaast is de koers op twitter te volgen via @NOSwielrennen.

Allerlaatste keer Mart Smeets en antwoord quizvraag

Om 14.00 uur is er ruim baan voor het live-verslag van de koers. Met voor de allerlaatste keer Mart Smeets achter de wielermicrofoon bij de NOS. Aan 42 jaar wielerverslaggeving komt in 2016 een einde. Smeets wordt bijgestaan door Maarten Ducrot.

Antwoord op de quizvraag

RennerJaar van zege
Michal Kwiatkowski2015
Philippe Gilbert2010, 2011, 2014
Roman Kreuziger2013
Enrico Gasparotto2012
Damiano Cunego2008
Fränk Schleck2006
Davide Rebellin2004

STER reclame