Blokker
NOS NieuwsAangepast

Blokker schrapt nog eens honderden banen

Winkelketen Blokker gaat opnieuw reorganiseren. In het hele land worden 390 banen geschrapt. Vorig jaar werd er ook al gereorganiseerd. Er werken nu ruim 7000 mensen bij Blokker.

Personeel van de Blokker-winkels is vanochtend in de verschillende filialen bijgepraat.

Blokker gaat de komende twee jaar 450 winkels ombouwen en vernieuwen. Wat er met de overige 150 Blokker-filialen gebeurt, is niet bekend. Dat wordt later besloten. Berichten dat de winkels worden gesloten, spreekt Blokker tegen.

'Je zou bijna vergeten dat veel mensen een vervelende mededeling kregen'

Huismerk

Het assortiment wordt uitgebreid, het bedrijf gaat huismerkartikelen verkopen en er is een nieuw logo bedacht. De winkels worden anders ingericht. Er komen minder spullen in te staan, zodat klanten meer overzicht hebben in de winkel.

"De transformatie die we vandaag aankondigen is compromisloos en allesomvattend. Half werk is geen optie", zegt directeur Rob Heesen. "Wij moeten scherpe keuzes maken en dat heeft als gevolg dat er voor een aantal van onze medewerkers helaas vervelende consequenties zijn."

Half werk is geen optie. Wij moeten scherpe keuzes maken.

Blokker-directeur Rob Heesen

Blokker, opgericht in 1896, voerde vorig jaar voor het eerst in z'n bestaan een reorganisatie door. Er werd toen aangekondigd dat 440 banen werden geschrapt. Later werd dit aantal verlaagd naar 390.

Het ging daardoor niet meteen beter met het bedrijf, dat al jaren te kampen heeft met teruglopende omzetten. Afgelopen jaar werd er door Blokker Holding opnieuw verlies geleden, voor het tweede jaar op rij. Onder Blokker vallen ook andere ketens zoals Xenos, Bart Smit en Big Bazar. Eerder dit jaar werd bij Xenos een reorganisatie doorgevoerd.

Eerder zei het moederbedrijf de komende drie jaar 200 miljoen euro in de verschillende winkels te investeren. Bij Blokker gaat het om ruim 100 miljoen euro dat onder meer in de webshop wordt gestoken.

Koude douche

Vakbond FNV Handel is verrast. Gisteren waren ze nog op het kantoor van de winkelketen, maar de bond werd toen niet bijgepraat.

"Wat een onaangename koude douche, vooral voor de werknemers", zegt Nico Meijer van FNV Handel. "Binnen korte tijd twee forse ingrepen, dat gaat niemand in de koude kleren zitten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl