Bedelaars delen zielige kaartjes uit in de trein Maarten Post/ANP

Bedelaars in de trein blijven een probleem voor de Nederlandse Spoorwegen. Dat schrijft RTV-NH, nadat op het traject Alkmaar-Maastricht een bedelaar op heterdaad werd betrapt en de trein werd uitgezet. Ook kreeg hij een boete. Het kaartje dat hij afgaf, staat hierboven. 

Een reizigster kwam in de trein naar Hoorn een bedelaar tegen. "Ik voelde me helemaal niet op mijn gemak", vertelt ze. "Hij keek me vuil aan omdat ik maar één euro gaf. En dat terwijl ik de enige was die wat gaf".

Niets geven

Volgens een woordvoerder van NS gaat het bijna altijd om groepen bedelaars. Het is een fenomeen dat in het hele land voorkomt. De ene periode zijn er meer dan een andere, het komt met vlagen. De woordvoerder benadrukt dat bedelen in de trein illegaal is en adviseert reizigers niets te geven. 

"De NS neemt dit heel serieus. Wel is het soms moeilijk om de mensen te beboeten omdat ze op heterdaad betrapt moeten worden. Als we heel veel meldingen krijgen op een bepaald traject, schakelen we de politie in, die dan in burger de trein ingaat".

STER reclame