ANP
NOS Schaatsen

Beslist.nl stopt als hoofdsponsor schaatsploeg

Beslist.nl, een van de succesvolste sponsors van de voorbije jaren in het langebaanschaatsen, verlaat het ijs. Dat heeft directeur Kees Verpalen vanmorgen bekendgemaakt. Het besluit houdt in dat coach Gerard van Velde en zijn schaatsers, onder wie de broers Michel en Ronald Mulder, op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor.

De kans is groot dat Plantina Fit en Continu het keurkorps van Van Velde onder hun hoede nemen. Het schaatsteam van Gianni Romme en Marianne Timmer, dat hoofdsponsor Continu een stap terug zag doen, liet eerder deze week weten in onderhandeling te zijn met Plantina Fit en mede om die reden het team te willen uitbreiden.

Onvrede

Beslist.nl had de intentie om met de ploeg tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeonchang door te gaan, maar uit onvrede met het sponsorbeleid van schaatsbond KNSB heeft eigenaar/oprichter Kees Verpalen besloten twee jaar eerder de stekker uit zijn schaatsploeg te trekken.

"We hebben overwogen om door te gaan, maar we worden geremd doordat er geen enkele balans is tussen de zichtbaarheid en rechten van teamsponsoren en hun investering in de schaatssport", aldus Verpalen.

Succesformatie

Beslist.nl werd in 2012 sponsor van het team van Van Velde. Met kopman Michel Mulder, tweevoudig wereldkampioen sprint en olympisch kampioen 500 meter in 2014, presenteerde het team zich als een succesformatie. In de persoon van Kai Verbij, die derde werd bij de WK sprint in februari, heeft de ploeg bovendien een toekomstig kampioen in de gelederen. Gesterkt door alle successen besloot Verpalen in maart 2014 nog het contract met zijn team te verlengen.

Het nieuws valt samen met de aankondiging dat Continu in gesprek is met andere organisaties om te gaan samenwerken en schaatsers onder contract te nemen.

Door de eventuele samensmelting van de teams van Romme en van Velde ontstaat een grote gemengde schaatsploeg. Romme neemt in zijn kielzog onder anderen Annouk van der Weijden en Yvonne Nauta mee, Van Velde neemt de broers Mulder en Kai Verbij mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl