Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Herstelde Dumoulin na drie weken training terug in koers

Na een periode van herstel en trainen, komt Tom Dumoulin vandaag weer in actie in wedstrijdverband. Na de Brabantse Pijl van vandaag maakt hij komend weekend in zijn eigen Limburg z'n opwachting in de Amstel Gold Race.

Precies drie weken geleden stapte de 25-jarige Dumoulin af in de Ronde van Catalonië; hij kwakkelde met zijn gezondheid en was voorafgaand aan de koers niet fit.

Dumoulin zegde af voor Milaan-Sanremo en laste vervolgens een trainingsperiode in. "Ik heb hard getraind. Het was de bedoeling om na de Ronde van Catalonië drie weken niets te hebben, maar ik heb de Brabantse Pijl toegevoegd", aldus Dumoulin, die niet de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal rijden.

Dumoulin is weer fit en heeft er zin in

Limburg

In zijn eigen omgeving, het heuvellandschap van Limburg, besloot Dumoulin flink af te zien. "Ik heb veel uren kunnen maken. En kunnen doen wat ik wilde doen", aldus Dumoulin, die zich met name voorbereidt op de Giro.

"Ik heb bewezen goed te kunnen rijden na trainingsblokken. Vorig jaar laste ik een trainingsweek in die was bedoeld voor de Tour, maar dat bleek goed voor Zwitserland."

Hayman

Tijdens zijn trainingsperiode vierde Dumoulin thuis voor de buis nog een klein feestje: afgelopen weekend won zijn trainingsmaatje Mathew Hayman Parijs-Roubaix.

"Ik stond juichend op de bank te springen", aldus Dumoulin. "Pas twee weken voor Parijs-Roubaix hakte hij de knoop door. Het was echt ongelooflijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl