NOS Nieuws

Marechaussee verscheurt boetes Schiphol en geëvacueerden krijgen parkeergeld terug

Alle parkeerboetes die zijn uitgeschreven bij Schiphol tussen gisteravond 21.00 uur en vanochtend 07.00 uur worden kwijtgescholden. Die boetes zijn uitgeschreven door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de uren dat veel auto's niet weg konden vanwege de terreurdreiging.

De marechaussee werd rond 21.30 uur getipt over een man op de Schiphol Boulevard die zich verdacht gedroeg. Er werd groot alarm geslagen en ging een deel van de luchthaven dicht voor het publiek.

Automobilisten die mensen hadden afgezet bij de vertrekhal moesten noodgedwongen hun auto achterlaten. Iemand vertelde in het NOS Radio 1 Journaal vanochtend dat hij zelfs zijn auto met draaiende motor achter moest laten. Toen mensen terugkwamen bij hun voertuig, vonden ze een parkeerboete onder de ruitenwisser.

Mensen die gisteravond hun auto in de parkeergarage op Schiphol moesten laten staan, krijgen het parkeergeld terug. Een deel van de luchthaven werd rond 21.30 uur ontruimd. Pas rond 01.40 uur werd alles weer vrijgegeven. In de tussentijd konden mensen niet naar hun auto, maar de parkeertijd tikte wel door.

Vandaag zegt een woordvoerder van Schiphol dat mensen het te veel betaalde geld terug kunnen krijgen. Automobilisten kunnen daarvoor mailen naar ccc@schiphol.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl