Wally Gobetz / Flickr cc by-nc-nd
NOS Nieuws

Nederlander eet 1 afhaalmaaltijd per week

Waarom koken als je ook je eten thuis kan laten bezorgen? Dat denken steeds meer Nederlanders. Het bezorgen van maaltijden groeit dan ook als kool.

Per jaar worden er in Nederland 315 miljoen complete maaltijden bij mensen thuisbezorgd. Ook afhalen blijft populair; jaarlijks worden er 650 miljoen maaltijden afgehaald. Gemiddeld komt dat neer op één maaltijd per Nederlander per week. Mensen die uit eten gaan zijn daar niet bij gerekend.

Italiaans

Het zijn vooral mannen en jongeren die ervoor kiezen hun eten te bestellen. Het merendeel zegt geen zin te hebben om te koken. Dat gebeurt vooral op zaterdag.

Andere reden is dat ze zin hebben om iets speciaals te eten. Twintigers kiezen dan vooral voor Italiaans, vijftigers willen liever Chinees.

695 miljoen euro

Er zitten veel groeimogelijkheden in de thuisbezorgmarkt, zegt sectoreconoom Stef Driessen van ABN Amro. "Dit jaar zal er voor 695 miljoen euro aan warme maaltijden worden thuisbezorgd." Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Vooral in de Randstad en in studentensteden groeit het aantal fors.

Bezorgen gebeurt niet alleen thuis, maar op alle denkbare locaties. Denk aan het werk, in parken of in hotels. Mensen bestellen grotendeels online of via een app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl