Schiphol deels afgesloten
NOS NieuwsAangepast

Voorbijganger op Schiphol tipte politie

Op Schiphol heeft gisteravond niemand gevaar gelopen toen er groot alarm werd geslagen. Volgens de marechaussee was er geen bedreigende situatie voor de mensen in het winkelgebied van de luchthaven, omdat de verdachte meteen werd opgepakt.

Een deel van de luchthaven was urenlang afgezet nadat melding was gemaakt van een 'verdachte situatie'. Een voorbijganger vond dat iemand zich verdacht gedroeg. Hij belde daarom meteen de politie.

Bomexperts van de EOD werden er uit voorzorg bijgehaald omdat de verdachte een koffer bij zich had. Daarin werd niets bijzonders gevonden. De man zit nog steeds vast, meer kan de marechaussee nog niet zeggen.

Het is nog steeds onduidelijk waarom hij werd opgepakt.

Verslaggever Ardy Stemerding is op Schiphol

Er werd gisteravond groot alarm geslagen na de melding. Meteen werd het winkelgebied, Schiphol Plaza, ontruimd. De verdachte werd om 21.30 uur aangehouden en meegenomen. Hij blijft voorlopig vastzitten. Over zijn identiteit is niets gemeld.

Ook twee anderen werden tijdens het onderzoek opgepakt, maar die werden vrijwel meteen weer vrijgelaten.

Beelden van arrestaties op Schiphol

Op en bij de luchthaven wachtten passagiers tot ze hun reis konden vervolgen. Reizigers die op Schiphol waren geland, moesten in sommige gevallen achter de douane wachten. Anderen konden de luchthaven via de eerste verdieping verlaten.

Rond 01.40 uur werd het afgezette deel van de luchthaven weer vrijgegeven.

Naar verwachting ondervinden reizigers vandaag geen hinder meer op de luchthaven.

Van der Steur: adequaat optreden Koninklijke Marechaussee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl