Beelden van de arrestant na 'verdachte situatie' op Schiphol

Op Schiphol is vanavond in elk geval een iemand opgepakt, heeft de marechaussee bevestigd. Op verschillende plekken werden daarna mensen staande gehouden. 

De arrestatie was halverwege de avond. Een deel van winkelcentrum Schiphol Plaza werd ontruimd vanwege een "verdachte situatie". Op beelden is te zien dat de man wordt afgevoerd door twee marechaussees. Hij werd rond 21.30 uur aangehouden tussen het winkelcentrum en een parkeerterrein.

Een omstander zag de arrestatie gebeuren. De man zag marechaussees rennen die de verdachte tegen de grond werkten. "Toen hebben ze hem opgetild en meegenomen", zei hij tegen AT5.

De arrestant had bagage bij zich. Die wordt doorzocht door een robot van de EOD. Ook het gebied waar de verdachte werd gearresteerd, wordt onderzocht.

In de uren na de aanhouding zag een NOS-verslaggever dat nog twee mensen werden meegenomen door agenten. Waarom dat gebeurde is niet duidelijk. Het gaat om twee jonge mannen van begin twintig. Zij werden opgepakt onder de verkeerstoren. Zij zouden allebei een verdachte tas bij zich hebben gehad. Wat de aanleiding voor hun arrestatie is, is onduidelijk.

Daarna, rond 00.30 uur, werden vier inzittenden van een auto met een Belgische kentekenplaat staande gehouden. De auto werd omringd door zwaarbewapende marechaussees. De vier inzittenden werden gefouilleerd, maar konden hun weg vervolgen.

STER reclame