De speedboot van de verdachte
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Hoger beroep in zaak speedbootongeluk Vinkeveen

De man die in 2014 met zijn speedboot een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. RTV Utrecht meldt dat ook het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de vier jaar cel die werd opgelegd door de rechtbank.

Arnoud H. ramde in augustus 2014 met zijn speedboot een sloep met daarin vier vrienden uit Leusden. Twee van hen waren op slag dood. De andere twee overleefden het. H. voer na het ongeluk door.

Geen opzet

Volgens de rechtbank was er geen sprake van doodslag omdat Arnoud H. het ongeluk niet met opzet veroorzaakte. De straf viel daarom lager uit dan de acht jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist. De rechter vond H. wel schuldig aan dood door schuld omdat hij roekeloos heeft gevaren, geen hulp verleende en te veel had gedronken.

De nabestaanden van de slachtoffers hopen dat H. in hoger beroep alsnog veroordeeld wordt voor doodslag. Zij zijn het niet eens met het standpunt van de rechter dat de kans op een aanvaring niet heel groot was.

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden, zegt tegen RTV Utrecht: "Iedereen die op de Vinkeveense Plassen komt weet dat op een zwoele zomeravond mensen zwemmen, barbecuen of terugkomen van de eilandjes en dat er dus wel degelijk een kans op een ongeluk is."

Advertentie via Ster.nl