Bulgaarse burgerwachten knevelen migranten

In Bulgarije zijn beelden opgedoken waarop burgerwachten migranten vastbinden. Op de amateurbeelden zijn drie migranten te zien. Ze liggen in een bos op de grond, met de handen vastgebonden op de rug. Ze krijgen te horen dat ze onmiddellijk terug moeten naar Turkije. "No Bulgaria for you", zegt een van de burgerwachten.

Volgens Bulgaarse media zijn de beelden opgenomen in de regio Strandja, vlak bij de Turkse grens. De video is zondag op Facebook geplaatst door een van de burgerwachten, die zich Joseph Louis Barrow noemt. Barrow was een beroemde Amerikaanse bokser.

Illegale actie

De baas van de grenspolitie noemt de actie van de burgerwachten illegaal. "In Bulgarije mogen alleen de autoriteiten iemand oppakken", zegt hij. Volgens de grenspolitie komen de migranten uit Afghanistan.

"Blijkbaar zijn onze overheid en de volgzame media hun Bulgaarse afkomst vergeten", schrijft Barrow vanmorgen. "Lang leven Bulgarije...Dood, dood en louter dood aan de verraders."

De BBC meldt dat burgerwachten vaker actief zijn bij de Turks-Bulgaarse grens. Vorige week kreeg een vrijwillige grenspatrouille nog een onderscheiding van de grenspolitie voor het vasthouden van 23 migranten.

STER reclame