Pro Shots
NOS Voetbal

Sparta Rotterdam terug in de eredivisie

Sparta Rotterdam keert na een afwezigheid van zes jaar terug in de eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor had genoeg aan een thuiszege op Jong Ajax (3-1) om zich te verzekeren van de titel in de eerste divisie.

Het publiek op het uitverkochte Kasteel kon al snel juichen toen Loris Brogno binnen acht minuten scoorde na voorbereidend werk van clubtopscorer Thomas Verhaar.

De Spartanen controleerden daarna de wedstrijd, maar de feeststemming verdween toen Daley Sinkgraven halverwege de tweede helft met een fraai afstandsschot voor 1-1 zorgde.

Tweede keer promotie

Sparta ging in de zinderende slotfase op jacht naar een tweede doelpunt en kreeg loon naar werken. Michel Breuer scoorde in de 84ste minuut in de rebound en Sherjill MacDonald maakte twee minuten later met een wippertje een einde aan alle onzekerheid.

  • Vreugde op Het Kasteel na kampioenschap Sparta
  • Pro Shots
    Loris Brogno viert de openingstreffer op Het Kasteel
  • NOS
    De spelers van Sparta vieren met de fans de titel in de eerste divisie
  • NOS
    Het veld op Het Kasteel stroomt vol na de titel van Sparta

Het is voor de tweede keer dat Sparta promoveert. De oudste club uit het betaald voetbal degradeerde in 2002 voor het eerst uit de eredivisie en keerde drie jaar later terug op het hoogste niveau. In 2010 moesten de rood-witten andermaal een stap terugdoen.

Geduchte concurrenten

Na zes wisselvallige jaren in de eerste divisie is het team van Pastoor dit seizoen opgebloeid. Sparta kende in VVV-Venlo, FC Eindhoven en NAC Breda geduchte concurrenten, maar greep in de dertiende speelronde de koppositie en stond die niet meer af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl