Thomas Verhaar

Sparta Rotterdam terug in de eredivisie

Sparta Rotterdam keert na een afwezigheid van zes jaar terug in de eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor had genoeg aan een thuiszege op Jong Ajax (3-1) om zich te verzekeren van de titel in de eerste divisie.

Het publiek op het uitverkochte Kasteel kon al snel juichen toen Loris Brogno binnen acht minuten scoorde na voorbereidend werk van clubtopscorer Thomas Verhaar.

De Spartanen controleerden daarna de wedstrijd, maar de feeststemming verdween toen Daley Sinkgraven halverwege de tweede helft met een fraai afstandsschot voor 1-1 zorgde.

Tweede keer promotie

Sparta ging in de zinderende slotfase op jacht naar een tweede doelpunt en kreeg loon naar werken. Michel Breuer scoorde in de 84ste minuut in de rebound en Sherjill MacDonald maakte twee minuten later met een wippertje een einde aan alle onzekerheid.