AFP

Met nog ruim vijf maanden te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws. Kortom, alles draait om Rio de Janeiro.

Waterpoloërs net niet naar Rio

De waterpolomannen van bondscoach Robin van Galen gingen afgelopen week zonder al te hoge verwachtingen naar het olympisch kwalificatietoernooi in Italië, maar ze kwamen heel dicht bij kwalificatie voor Rio. Oranje moest de kwartfinale winnen van Frankrijk om naar de Olympische Spelen te mogen, maar dat lukte net niet.

Tranen en teleurstelling bij waterpoloërs na mislopen Rio Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor Nederland is het alweer 48 jaar geleden dat er een Nederlandse gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen. Maar, er is nieuw talent op komst: de 18-jarige Lotte Janssen. Door twee ernstige knieblessures is voor haar de olympische judomat geen optie meer. 

En dus werd het gewichtheffen. "Om als klein meisje zo veel gewicht te kunnen tillen, is gewoon vet!"

Krachtpatser Janssen tilt twee keer haar lichaamsgewicht

Het is voor Nederland ook al even geleden dat er Nederlandse boksers actief waren op de Olympische Spelen. Na 24 jaar kan en moet daar nu verandering in komen. Deze week strijden zes Nederlandse boksers in Turkije voor een startbewijs. Grote kanshebbers? Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg

Het besef is er bij Müllenberg en Fontijn: nu moet het gebeuren

Ook de concurrenten van de Nederlandse sporters komen aan bod in Studio Olympia. De NOS ging op bezoek bij olympisch kampioene zwemmen Missy Franklin.

Ze werd wereldkampioene in 2011 en schitterde daarna op de Olympische Spelen in Londen, in 2012. Met vier gouden en een bronzen medaille keerde ze terug naar huis. Nu heeft ze haar zinnen gezet op Rio de Janeiro. De reportage van verslaggever Martin Vriesema.

Missy Franklin is nog steeds jong, maar wel volwassen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De paralympische atleten moeten nog iets langer wachten op hun Spelen. In september 2016 begint het olympisch toernooi voor hen. 

In Studio Olympia stellen de Nederlandse deelnemers zich voor. Deze week: wheeler Kenny van Weeghel.

Even voorstellen: Kenny van Weeghel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame