Beeld uit een propaganda-video van ISIS-strijders
NOS Nieuws

IS herovert stad bij Turkse grens snel op rebellen

Strijders van terreurgroep Islamitische Staat hebben een strategisch gelegen plaats in Noord-Syrië heroverd, vijf dagen nadat ze er werden verjaagd. De val van al-Rai wordt gemeld door het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Londen contact heeft met een uitgebreid netwerk in Syrië.

Aan de herovering gingen hevige gevechten vooraf. Behalve al-Rai hebben IS-strijders vandaag nog zes dorpen heroverd, meldt het Observatorium.

Gevoelig verlies

Afgelopen donderdag meldde het Vrije Syrische Leger de verovering van het IS-bolwerk al-Rai, nabij de grens met Turkije. De opstandelingen, verenigd in het Vrije Syrische leger, worden gesteund door Turkije.

Het betekende een gevoelig verlies voor IS, dat al-Rai gebruikte als verdeelpunt voor de bevoorrading van de rest van het door IS bezette gebied.

IS heeft de laatste tijd veel gebied moeten prijsgeven, waaronder de stad Palmyra. Die werd onlangs heroverd door het Syrische leger, met hulp van Russische piloten die luchtaanvallen uitvoerden op IS-doelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl