NOS Nieuws

Arrestaties na vuurwerkramp India

De Indiase politie heeft vijf mensen gearresteerd na de vuurwerkramp van gisteren bij een tempel in de stad Kollam. Wie het zijn, is niet bekend. Wel zei de politie eerder dat ze op zoek is naar vijftien bestuursleden van de tempel en dat ze onderzoekt of de bestuurders kunnen worden aangeklaagd voor dood door schuld.

Een vuurwerkopslagplaats bij de tempel explodeerde, nadat daar vonken van een vuurwerkshow waren terechtgekomen.

Volgens lokale autoriteiten was de vuurwerkshow verboden om veiligheidsredenen, maar ging die onder druk van de toeschouwers toch door.

Dodental

Het dodental van de vuurwerkramp is opgelopen naar zeker 110. Er wordt rekening mee gehouden dat het dodental verder stijgt; nog steeds liggen veel mensen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Bij de ramp raakten meer dan 380 mensen gewond.

De meeste mensen kwamen om doordat de tempel na de explosie instortte. Veel mensen werden in de chaos vertrapt. Doordat de stroom in de tempel was uitgevallen, ontstond er grote paniek onder de duizenden bezoekers.

William en Kate

De Britse prins William, die met zijn vrouw Kate op bezoek is in India, heeft tijdens een gala-avond in Mumbai stilgestaan bij de vuurwerkramp. Hij zei dat ze meeleven met de slachtoffers en nabestaanden.

Premier Modi bezoekt gewonden vuurwerkramp India

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl