Luuk de Jong wordt besprongen door Marco van Ginkel

Tiental PSV houdt titelkansen in leven

PSV heeft de titelstrijd nog niet opgegeven. In het thuisduel met Willem II zag het er lang bepaald niet hoopvol uit en het werd nog lastiger toen PSV na een uur met tien man verder moest. Maar de Eindhovenaren wonnen wel, met 2-0.

Veel viel er in de eerste helft niet te genieten, al begon PSV nog wel goed. Aanvoerder Luuk de Jong scoorde, maar stond buitenspel. Na een passje van diezelfde De Jong schoot Marco van Ginkel op de lat.

Doelman Jeroen Zoet wist daarna maar net te voorkomen dat Nicolas Isimat-Mirin de bal in eigen doel werkte na een inzet van Frank van der Struijk.

PSV met tien man

Een klein kwartier na rust stond PSV ineens met tien man: Santiago Arias had voor rust Terell Ondaan al onderuit gehaald en een charge op Guus Joppen leverde hem zijn tweede gele kaart op.

Arias had vervolgens zijn emoties niet onder controle en sloeg onderweg naar de kleedkamer een ruit in.

Arias tikt na rode kaart uit frustratie ruit in

Gevaarlijk

Opmerkelijk genoeg werd PSV daarna gevaarlijk. Zo kreeg Luciano Narsingh, amper vijf minuten na de rode kaart van Arias, een grote kans na een prima steekpassje van Gaston Pereiro. Narsingh had alle tijd om de bal klaar te leggen, deed dat ook, maar schoot in het zijnet.

Weer vijf minuten later was het wel raak, via Van Ginkel, die na een doorkopbal van De Jong de bal met een halve omhaal achter doelman Kostas Lamprou werkte.

Narsingh en De Jong misten daarna uitgelezen kansen op de 2-0, die later alsnog viel. Scheidsrechter Bas Nijhuis bestrafte een overtreding van Wuytens op De Jong met een strafschop en De Jong schoot de bal genadeloos hard via de onderkant van de lat binnen.