Osama Krayem
NOS Nieuws

Opgepakte Osama Krayem was bij aanslag op metrostation Maalbeek

Het Belgische federaal parket is er zeker van dat de gisteren aangehouden Zweed Osama Krayem de persoon is die kort voor de aanslag op het metrostation Maalbeek gezien is met de terrorist Khalid el Bakraoui. Bakraoui blies zichzelf op waardoor twintig passagiers omkwamen en meer dan honderd mensen gewond raakten.

Krayem wordt aangeklaagd voor deelname aan een terroristische organisatie en terroristische moorden. Gisteren maakte het federaal parket bekend dat hij de tassen heeft gekocht waarin de bommen zaten die op de luchthaven Zaventem afgingen.

Volgens Belgische media kwam de politie hem op het spoor met hulp van Zweedse inlichtingendiensten en een Facebookbericht dat hij naar zijn jongere broer Anas stuurde.

Abrini

Het parket weet nog altijd niet of de eveneens gisteren opgepakte Mohamed Abrini de terrorist met het hoedje was die na de aanslag op Zaventem op de vlucht sloeg. Ook Abrini wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en terroristische moorden. Twee personen die gistermiddag tegelijk met hem werden opgepakt, zijn na verhoor vrijgelaten.

De Rwandees Hervé B.M., die tegelijk met Krayem werd opgepakt, blijft ook langer vastzitten. Hij zou Krayem en Abrini hebben geholpen. Hetzelfde geldt voor de zesde verdachte dit gisteren werd opgepakt, Bilal E.M.

Bij de huiszoekingen in de woningen van de verdachten, allemaal in Brussel, zijn geen wapens of explosieven gevonden.

'Osama belde: ik ben bij hen, en kom niet meer terug'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl