Bruce Springsteen
NOS Nieuws

Springsteen mijdt North Carolina vanwege omstreden 'wc-wet'

Zanger Bruce Springsteen heeft een concert afgezegd in North Carolina vanwege een nieuwe omstreden wet die de LGBT-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) discrimineert.

Volgens deze wet, die ook bekendstaat als de 'wc-wet' mogen transgenders alleen nog openbare toiletten gebruiken die passen bij hun geboortegeslacht. Ook kunnen LGBT-inwoners niet naar de rechter stappen als ze vanwege hun seksuele geaardheid worden gediscrimineerd.

Sommige dingen zijn belangrijker dan een concert en dit gevecht tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid is er één van.

Bruce Springsteen

In een verklaring op Twitter schrijft The Boss dat hij vindt dat het tijd is voor hem en zijn E Street-band om zich solidair te verklaren met de tegenstanders van deze wet. "Sommige dingen zijn belangrijker dan een concert en dit gevecht tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid is er één van. Het is het sterkste middel dat ik kan inzetten om mij te verzetten tegen diegenen die ons terug in de tijd proberen te duwen in plaats van vooruit."

Springsteen zou zondag optreden in Greensboro. Mensen die al een kaartje hadden gekocht kunnen hun geld terugkrijgen.

Springsteen is niet de enige die North Carolina mijdt vanwege de omstreden wetgeving. Ook de burgemeesters van San Francisco, Seattle en New York hebben alle reizen van medewerkers naar de staat afgezegd.

Betaalbedrijf PayPal heeft aangekondigd dat een geplande uitbreiding naar North Carolina van de baan is door de wet en een Californische productiemaatschappij die van plan was een serie op te nemen in de staat heeft daarvan afgezien.

Een groot farmaceutisch bedrijf dat in North Carolina een laboratorium wilde bouwen heeft gezegd daar eerst nog eens goed over na te willen denken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl