Het hotel is afgezet door de politie
NOS Nieuws

Veldslag van motorclubs bij Van der Valkhotel Rotterdam

In en bij het Van der Valkhotel Rotterdam-Blijdorp zijn tientallen leden van rivaliserende motorclubs met slaags geraakt. Daarbij is ook geschoten. Getuigen hebben ongeveer twintig schoten gehoord. Buiten het hotel zijn zeven kogelhulzen gevonden.

Volgens bronnen ging het om leden van de Hells Angels en de Mongols. De bendes hadden volgens de politie vanavond met elkaar afgesproken in het hotel. Op het moment dat ze elkaar zagen bij de bar, ontstond een vechtpartij, die zich later buiten voortzette.

Politie rukt massaal uit voor vechtpartij motorbendes

Zo'n dertig bendeleden gingen elkaar te lijf. De ongeveer veertig mensen die in het restaurant zaten te eten, vluchtten via een achterdeur de eetzaal uit naar een naastgelegen sportschool.

De politie rukte massaal uit om een eind te maken aan de vechtpartij. Er zijn ongeveer twintig leden van de motorclubs aangehouden. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot.

Schuilhouden

Sommige bendeleden vluchtten na de komst van de politie weg. Een speciaal team van de politie heeft het hotel uitgekamd. Enkele mensen die zich hadden verstopt zijn opgepakt.

Een van de bendeleden raakte bij de vechtpartij ernstig gewond aan zijn been. De politie heeft een pistool en een mes in beslag genomen.

Sporenonderzoek

De meeste gasten kunnen inmiddels weer terug naar het hotel. Een deel van het hotel is nog afgezet voor sporenonderzoek. Dat duurt waarschijnlijk nog enkele uren.

Hulpdiensten bij het hotel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl