1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Van der Steur mag door als minister van V&J

Minister Van der Steur mag aanblijven. De PVV diende vanmiddag een motie van wantrouwen in die steun kreeg van GroenLinks, SP en een aantal kleinere fracties. De oppositiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en SGP willen de minister nog een kans geven.

De partijen eisen wel dat Van der Steur voor 1 mei met extra maatregelen komt om de terreurbestrijding te verbeteren. Verder moet hij in de voorjaarsnota regelen dat de financiële gaten bij de opsporingsdiensten worden gedicht.

Premier Rutte zei dat hij het eerste deel van de motie niet kan honoreren, omdat er in de aanloop naar Prinsjesdag nog volop wordt onderhandeld over de begroting van 2016. Met het tweede deel van de motie is hij het eens.

De regeringspartijen VVD en PvdA blijven voluit achter de minister staan. VVD-fractievoorzitter Zijlstra zei dat er dingen verbeterd kunnen worden. "Maar hoe iemand ook boven op de terrorismebestrijding zit, het kan altijd gebeuren dat er iemand doorheen glipt."

Motie van wantrouwen voor Van der Steur

Terrorismebestrijding

Van der Steur lag vandaag zwaar onder vuur in een debat over de aanslagen in Brussel. De oppositie vroeg zich af of de terrorismebestrijding bij hem wel in goede handen is.

De minister zei aan het einde van zijn betoog dat hij zijn aanpak "zichtbaar" zal verbeteren.

Interview minister Van der Steur na afloop debat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl