Robin Pröpper (De Graafschap) en Davy Pröpper (PSV)
NOS Voetbal

KNVB: Pröpper mag broer niet belonen met vakantie

PSV-middenvelder Davy Pröpper mag zijn broer Robin Pröpper, die bij De Graafschap speelt, niet een aanmoedigingspremie geven. Dat heeft de KNVB laten weten aan Omroep Gelderland.

De Graafschap speelt op de laatste dag tegen Ajax, dat met PSV nog strijd om de landstitel. En dus kunnen de Superboeren een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. "Ik heb hem al een vakantie beloofd als hij van Ajax wint", zei Davy Pröpper in Voetbal International over zijn broer. "De bestemming mag hij zelf kiezen, dat maakt me dan helemaal niets uit. Het zou het ultieme slot van een mooi seizoen kunnen worden."

Verbod

De KNVB heeft direct gereageerd op de uitspraken van de PSV'er. "Volgens het reglement mag het niet. Je mag geen aanmoedigingspremie geven", reageert een woordvoerder van de KNVB.

Sinds juni 2015 staat het verbod op aanmoedigingspremies in de spelregelreglementen van de voetbalbond. "We zullen dat bij PSV aangeven", vervolgt de woordvoerder. "Maar ik heb het idee dat het een verhaal is met een knipoog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl