V&D-filiaal Meppel eerder dicht
NOS Nieuws

Eerste V&D-filialen al deze week definitief dicht

De uitverkoop bij V&D gaat sneller dan de curatoren van het warenhuis hadden verwacht. Volgens een woordvoerder zijn er zeven vestigingen eind deze week definitief gesloten.

Maandag ging het eerste filiaal aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam al dicht, vrijdag kunnen koopjesjagers voor het laatst hun slag slaan in Meppel, Hellevoetsluis, Delft, Alphen aan den Rijn, Weert en Venlo.

De zeven V&D's zouden aanvankelijk later sluiten, maar de filialen raken nu al door hun voorraden heen. "Op de laatste dag kunnen kortingen oplopen tot 90 procent", vertelt een zegsman van de curatoren.

"De uitverkoop is veel sneller gegaan dan we hadden durven vermoeden." De curatoren hielden er tevoren rekening mee dat per filiaal drie tot vier weken nodig zou zijn om van alle spullen af te komen. "De meeste winkels kunnen dan per 1 mei schoon opgeleverd worden", legt een woordvoerder uit die niets wil loslaten over de opbrengst.

Vorige week werden 37 andere V&D-filialen nog opnieuw bevoorraad. De spullen kwamen uit magazijnen van het concern die nu leeg zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl