Politieagenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI)
NOS Nieuws

Van der Steur wil uitrusting terreuragenten beter regelen

De bewapening en uitrusting van de antiterreuragenten en andere specialistische politieteams worden beter geregeld, schrijft minister Van der Steur in een brief aan de Kamer. Hij wil waar mogelijk een versnelde bestelling van het materieel voor de Dienst Speciale Interventies.

Eerder bleek dat er bij de dienst een tekort aan gespecialiseerd materiaal was, dat de agenten een te hoge werkdruk ervaren en dat de dienst onderbezet is.

Ook zou er sprake zijn van een verziekte werksfeer en een tekort aan materieel. Een aantal agenten heeft zelfs een advocaat in de arm genomen om iets aan de problemen gedaan te krijgen.

Serieus

"De zorgen van de medewerkers van de DSI neem ik evenals de korpschef zeer serieus", schrijft Van der Steur verder. "De korpschef zal er op toe zien dat er alles aan wordt gedaan om de DSI zo goed mogelijk te faciliteren zodat zij in staat blijft om op korte en op langere termijn adequaat en snel te kunnen reageren op alle vormen van ernstig geweld dan wel terrorisme over het gehele geweldsspectrum."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl