NOS Nieuws

Linda de Mol pleitte tevergeefs voor deelnemer Miljoenenjacht

Voor de rechtbank is Linda de Mol gehoord als getuige in een affaire eind 2013 in het tv-programma Miljoenenjacht. Een deelnemer zegt dat hij toen miljoenen is misgelopen doordat hij per ongeluk op de rode knop drukte, het teken dat een deal is gesloten en dat het spel ten einde is.

De man zei destijds onmiddellijk dat hij zich vergist had. De notaris besliste evenwel dat een deal was gesloten en dat daarmee het spel niet verder kon gaan. In een van de overgebleven koffers zat toen nog een bedrag van 5 miljoen euro.

Presentatrice Linda de Mol pleitte nog voor de man, maar de beslissing van de notaris en de spelleider stond vast. De notaris houdt onafhankelijk toezicht op het spelverloop in de show. Hij kent ook als enige de inhoud van de koffers waarop de deelnemers jacht maken.

Tegen de rechter zei De Mol dat ze niet had verwacht dat de man op de rode knop zou drukken. Later bij het terugkijken in de regiewagen heeft ze samen met anderen vastgesteld dat er bij het drukken op die knop niets vreemds gebeurde. "We konden er niets mee", zei de presentatrice, hoe jammer ze het ook voor de man vond. Na afloop van de show had ze de indruk dat de man zich bij de situatie had neergelegd.

Advocaat Plasman van de klagende deelnemer ziet in het getuigenverhoor genoeg reden om een bodemprocedure te beginnen. Hij zegt dat de spelregels voor de show onduidelijk zijn. Ook is het volgens hem vaag wie het laatste woord heeft als zich een probleem voordoet, de spelleider of de notaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl