Clarence Seedorf
NOS Nieuws

Seedorf: ik ben niet betrokken bij illegale praktijken

Clarence Seedorf is naar eigen zeggen niet betrokken bij illegale praktijken die worden genoemd in de Panama Papers. Seedorfs woordvoerster heeft dat laten weten aan de NOS. Vermoedelijk is een motorraceteam dat Seedorf oprichtte wel door anderen misbruikt voor illegale praktijken, staat in een verklaring.

Vanochtend berichtten de dagbladen Trouw en het FD dat honderden Nederlanders worden genoemd in de stukken, onder wie de voormalig stervoetballer.

Volgens de woordvoerder van Seedorf is er sprake van onverantwoorde journalistiek. "Het artikel lijkt iets te insinueren dat er niet is. Seedorf heeft zijn eigen geld geïnvesteerd in het team en heeft er zelfs geld op verloren. Van enige illegale deals of contracten is Seedorf niet op de hoogte."

Seedorf wordt genoemd, maar ontkent elke betrokkenheid

In het artikel van Trouw van vanochtend wordt geschreven over een sponsorcontract dat hij sloot voor een motorraceteam dat hij in 2003 oprichtte. De sponsor was de Italiaanse juwelier Morellato. De deal leverde het team van Seedorf 640.000 euro op, schrijft de krant. Het contract werd daarna een aantal malen verkocht via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden en uiteindelijk werd het drie miljoen euro waard. Trouw schrijft dat onduidelijk is of het verschil, 2,4 miljoen euro, naar Seedorf ging of naar twee compagnons van hem. Ook weet de krant niet of Seedorf wist van de constructie.

Seedorfs woordvoerder laat weten dat inderdaad een deal ter waarde van 640.000 euro is gesloten. "Maar mevrouw Lopez (de administratief beheerder van Seedorf Motorcycling, red) is er niet van op de hoogte dat dat contract werd doorverkocht. Ze wist niet dat het zelfs maar mogelijk is om zulke contracten door te verkopen."

'Verrast'

"We zijn erg verrast door dit verhaal. Het heeft er de schijn van dat mensen Seedorf Motorcycling hebben willen gebruiken voor illegale praktijken." Seedorfs woordvoerder voegt eraan toe dat ze gaan uitzoeken wat er precies is gebeurd.

In Trouw staat vanochtend dat Seedorf "ondanks herhaalde verzoeken" onbereikbaar was voor commentaar. Seedorf spreekt dat tegen. "Het lijkt erop dat iemand een verhaal heeft willen maken, want we zijn maar één keer benaderd en hebben geantwoord, in tegenstelling tot wat vermeld staat in het artikel", aldus Seedorfs woordvoerster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl