Holleeder komt aan bij de rechtbank NOS

Het Openbaar Ministerie spant een kort geding aan tegen crimesite Vlinderscrime vanwege de publicatie van verhoren van Willem Holleeder. Dat dient vanavond om 19.00 uur voor de rechtbank in Amsterdam.

Het OM eist dat de site alle stukken in de zaak-Holleeder verwijdert. Daarvoor zijn twee redenen, zegt een woordvoerder. Het OM vindt de publicatie schadelijk voor het lopend onderzoek. Bovendien vindt het OM dat de privacy van mensen die met naam en toenaam in de documenten worden genoemd in het geding is.

'Goed beveiligd'

Vlinderscrime publiceerde gisteren en vandaag een groot aantal processen-verbaal waarin verhoren zijn vastgelegd van de zussen van Holleeder, Astrid en Sonja, en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. Zij hebben uiterst belastende verklaringen over Holleeder afgelegd waarin zij hem beschuldigen van betrokkenheid bij een aantal liquidaties.

De eigenaar van Vlinderscrime, Martin Kok, laat op zijn website weten dat hij het kort geding met vertrouwen tegemoetziet. "Wij zijn er klaar voor en mijn site kunnen jullie niet meer uit de lucht halen net als de vorige keer want deze is goed beveiligd." 

Kok is van plan alle stukken online te laten staan "want we leven hier niet in Turkije". "Wij van Vlinderscrime zijn niet bang voor een beetje gedreig van de staat der Nederlanden."

STER reclame