Cricketers West-Indies veroveren titel

De West-Indies vieren het wicket van Jos Buttler AFP

De cricketers van de West-Indies zijn wereldkampioen Twenty20 geworden. In een buitengewoon spannende finale in Mumbai werd op twee ballen van het einde afgerekend met Engeland. 

De Engelsen batten eerst en bleken de grootste moeite te hebben met spinner Samuel  Badree, die snel twee wickets pakte. Aan de hand van Joe Root (54 runs) werd alsnog een totaal van 155 runs neergezet, maar dat leek iets te weinig. 

De West-Indies waren echter ook snel een paar man kwijt, inclusief superster Chris Gayle. Door uitstekend batten van Marlon Samuels (85 not out) bleef het lang spannend, maar met zes ballen voor de boeg en nog 19 runs nodig, leek de titel binnen voor Engeland. 

In de laatste over ontpopte Carlos Brathwaite zich echter als held van de avond. Hij joeg de eerste vier ballen van bowler Ben Stokes de tuin uit en bezorgde daarmee zijn land, na 2012, de tweede wereldtitel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

West-Indies veroveren wereldtitel Twenty20
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dubbel raak

Eerder op de dag was het ook al raak voor de vrouwen van de West-Indies. Zij waren in de finale verrassend te sterk voor Australië, dat de laatste drie edities op zijn naam had gebracht. De pas 18-jarige Hayley Matthews werd gekroond tot speelster van de wedstrijd met haar 66 runs.

STER Reclame